Rubella IgG wynik dodatni IgM ujemny

Na W.

Temat: Co oznaczają wyniki badań na p/c różyczki (Rubella)?
oznaczają te wyniki? 2. Czy z badania wynika że chorowałam na różyczkę i byłam na nią szczepiona? 3. Czy powinnam się zaszczepić na różyczkę?
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=42846



Temat: prosba o interpretacje wyników po poronieniu
" />jestem po niedawno przebytym poronieniu w 5tc , poniewaz szukam przyczyny zrobiłam dodatkowe badania ponizej podaje wyniki i prosze o interpretacje rubella ( rózyczka) IGG - powyzej 500 - wynik dodatni cytomegalia IGG 63,00 - wynik dodatni cytomegalia IGM - 0,253 wynik ujemny tsh-1,26 ft4-1,33 ft3-2,97 progesteron w 6 dni po owulacji - 13,1 dodatkowo geinekolog kazała mi powtórzyc wynik toksoplazmowy- i tu dziwi mnie jedna rzecz .... kiedy w listopadzie robiłam badanie na toxo IGG - wynosiło 255,2 czyli wynik pozytywny a IGM - 0,552 wynik ujemny badanie na toxo IGG robione obecnie - pokazuje wynik pozytywny - 35,0 ale jak widac ...z 255 przeciwciała obecne we krwi spadły do 35 ....co to moze oznaczac ?? mam w domu kota od wrzesnia...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=54250


Temat: puste jajo płodowe - wyniki badań
" />W marcu poroniłam - puste jajo płodowe - proszę o interpretacje wyników Różyczka (Rubella) P/C IGM 0.292 wynik ujemny poniżej 0,600, data badania 12.03.2007 Różyczka (Rubella) P/C IGG 49.3 wynik dodatni powyżej 10,00 data badania 21.06.2007 Toxoplazmoza Gondii P/C IGM 0,351 wynik ujemny poniżej 0,500 data badania 12.03.2007 Toxoplazmoza Gondii P/C IGG 0,1 wynik ujemny poniżej 2,0 data badania 18.01.2007 CMV (Cytomegalia) P/C IGM 0,243 wynik ujemny 250,00 [/b]wynik dodatni 15 AU/ml data badania 18.01.2007 Test Awidnośći CMV IGG 68,86 0,0-60,0 wysokie prawdopodobieństwo niedawnej infekcji (mniej niż 4 miesiące) 60,0-70,0 wynik wątpliwy 70,0 przeszła infekcja (ponad 4 miesiące lub reaktywacja) Chlamydia Trachomatis P/C IGM 10,36 wynik wątpliwy 9-11 data badania 12.03.2007 Chlamydia Trachomatis P/C IGG 14,4 wynik dodatni 11,0 data badania 21.06.2007 Ostatnio na wizycie lakarz powiedział mi że za miesiąc możemy próbować, a jeżeli znów sie takie coś powtórzy a będą kiepskie wyniki badań histopatologicznych (ostanio było residua ovi Degeneratio hydropica villorum) to...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=47691


Temat: prośba o interpretacje wyników
" />Proszę o interpretacje części wyników jakie robiłam w 2 dc Tsh 1.3 uIU/ml (0.27-4.4) FT4 1.52ng/ml (0.93-1.7) FT3 4.25pg/ml (2.57-4.43) Rubella IgG 175 IU/ml (wynik dodatni pow. 10.0) Rubella IgM 0,192 index (ujemny<0,9) Proszę mi powiedzieć czy te wyniki tarczycy są ok i czy można z nimi podejść do ICSI Dziękuje ewa
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=36169


Temat: Proszę o pomoc - badania toxo, cytomelia..
" />Wyniki: Toxoplazmoza: IgG 24,0 IU/ml (miano =8,0 wynik dodatni) IgM 0,09 I (I,0,55 wynik ujemny) Rubella IgG 86,0 IU/ml ( =15,0 wynik dodatni) Cytomegalia IgG 176,4 AU/ml (wynik dodatni =15 AU/ml) Niestety nie zrobiłam badania IgM cytomegalii. Czy w tej chwili mogę starać się o dziecko? Czy jest jakieś zagrożenie?
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=64767